Lucca


Plan voor vandaag: laatste stuk van de Apennijnen uit fietsen, langs de kust 40 km naar het zuiden afzakken en dan een kort klimmetje naar Lucca en daar een rustdag inlassen. Dit plan werd eigenlijk zonder problemen uitgevoerd, enige kleine obstakel was dat Lucas in botsing kwam met een dementerende Italiaanse automobilist die voorrang pakte. Lucas kon overeind blijven, hij voegde alleen een grote kras aan de auto toe. Die al onder de krassen zat van eerdere voorvallen. De oude man bleef een beetje glazig voor zich uitkijken en zijn de vrouw was geloof ik blij dat we er geen carabinieri bij haalden. Tijd dat zijn huisarts deze oude baas van de weg haalt.

De Italiaanse kust was 40 km lang boulevard van Zandvoort, maar wel vlak en wind mee. Daarna een pittig klein klimmetje en toen kwamen we op bekend terrein: Lucca. Schitterende middeleeuwse stad, fijn hier weer terug te zijn. We besloten hier een rustdag op te nemen maar morgen wel van onderdak te veranderen omdat de B&B klein en amateuristisch is en nog veel belangrijker: we kunnen hier niet wassen en dat moet echt elke dag gebeuren anders hebben we geen fietspak meer schoon.

In de middag op een terras gaan zitten en de resterende kilometers over de laatste week verdeeld: we lopen voor op schema en kunnen het de komende week rustig aan gaan doen. Daarna uitgebreid door Lucca gewandeld, nergens kunnen ze een stad zo mooi uitlichten als in dit land. In de avond nog een tijd naar de kathedraal zitten kijken, die is schoon gemaakt sinds de laatste keer dat wij hier waren. Nu pas zie je dat de kathedraal van Lucca en Siena veel op elkaar lijken. Morgen rustdag, woensdag weer de fiets op.





Populaire posts van deze blog

Grand St Bernard Moordenaar

Creditcard pelgrims

Langres