Echte Fietsdag


Vandaag nog een echte fietsdag. Hotel Moderno verlaten, de baas van het hotel haalde voor iedereen cappuccino maar "vergat" ons. Omdat we stinkende fietsers/pelgrims zijn?  Wat moeten we daar nu toch van vinden. Terwijl iedereen die een cappuccino had gekregen moeite had om zijn dure auto uit de garage te halen reden de stinkende pelgrims zonder dat soort problemen op onze fietsen de stad uit. Eerst langs de stadsmuur van Siena en daarna bij de Porta Roma de SR 2 op, de oude weg naar Rome. Gelukkig is een autoweg naast gelegd, er was alleen lokaal verkeer op onze weg. Vanaf nu rijden we door een gebied van ItaliĆ« waar we niet eerder zijn geweest. Het landschap is heel anders dan noordelijker in Toscane, vlakke heuvels met graanvelden ( boeren waren aan het ploegen) en naar de boerderijen lopen mooie oprijlanen met cipressen. Ook zijn er veel wijngaarden met proeverijen, de dure Brunello wijnen komen uit deze streek. Nog opmerkelijk: er lag een dood stekelvarken naast de weg, die beesten afkomstig uit Afrika zijn hier uitgezet door de Romeinen.

Omdat we toch de tijd hebben zijn we gaan lunchen in Montalcino, een heel fraai stadje op een heuvel. Het betekende wel 500m extra klimmen maar we voelden ons sterk. Brood, pizza en cola gehaald bij de bakker, daarna hebben we zitten eten op het dorpsplein. Daarna alle hoogte die we hadden gewonnen weer verloren in een afdaling: en toen begon het hoofdgerecht van de dag. Om te ontkomen aan een lange tunnel moeten de fietsers hier van de hoofdweg af, je kan links of rechtsom maar in beide gevallen betekent het klimmen. De klim ging naar 1000 meter en begon vrij vriendelijk met percentages van 7%, de zon deed ook flink mee dus het was niet helemaal zondagmiddag fietsen. In Vivo d’ Orcia was het gedaan met vriendelijk klimmen: in het dorpje ging het met 15 % omhoog en de 2 kilometers na dat dorpje kwam de stijging ook niet meer onder de 10%.

 Eenmaal boven afgedaald naar onze overnachtingsplek in Abbadia San Salvatore, net voor de regen waren we binnen in ons hotel. Er is hier niet veel te zien en we waren moe dus was het tijd voor een middagslaapje.

Populaire posts van deze blog

Grand St Bernard Moordenaar

Creditcard pelgrims

Langres