Creditcard pelgrims



Eerste lekke band deze vakantie: bij het wegrijden een lekke voorband. Tijdens het verwisselen van de oude band stond opeens Filippo naast ons, een andere pelgrim die we al voor de derde maal ontmoetten. We voelden ons creditcard pelgrims omdat hij elke avond hard op zoek moet naar een slaapplaats ergens onderweg en wij voor ons prima hotel stonden te repareren. We hebben elkaars adres, als we op hetzelfde moment in Rome zijn gaan we samen ergens wat eten.
Vandaag slappe fietsdag, de druk is van de kilometers af, omdat we pas maandagmiddag in Rome hoeven te zijn. Eerste stop vandaag Monteriggioni, waar een enorm tempeliersfort ligt dat Lucas graag wilde bekijken omdat het in een van zijn games is gebruikt. Op internet uitgezocht wie de tempeliers waren, buiten een heleboel andere dingen waren ze de beschermers van de pelgrims. Dit fort moet daarvoor gediend hebben, pelgrims waren in die eeuwen over de Via Francigena onderweg naar Rome en reisden vaak door naar Jeruzalem.
Daarna naar Siena, zelfde verhaal als gisteren in San Gimignano; druk, druk, druk. Een pelgrimsstempel konden we krijgen bij de kerk maar om erin te komen moest fors betaald worden.


Via de Piazza del Campo, het plein van de paardenrennen en de aankomst van de wielerkoers Strada Bianchi, naar het hotel gelopen. Om 16.00 naar de fietsenmaker om de speling uit mijn balhoofd te halen: klein zaakje met oude posters van vergane wielerhelden aan de muur. De zaak zelf had ook betere tijden gekend, jammer dat dit soort zaakjes waar de onderdelen onder een glazen toonbank liggen en de baas in een blauw schort rondloopt, helemaal ten onder gaan aan internet waar je voor veel minder geld een plastic (carbon) fiets kan kopen. Voor 1 euro werd mijn balhoofd zeer vakkundig afgesteld.

In de avond de stad in om te eten, het was er veel aangenamer dan gedurende de dag. De grote mensenmassa was weg en we hebben een half uur bij de kathedraal gezeten terwijl de zon onder en de lichtjes aangingen. Lekker gegeten, morgen weer een serieuze fietsdag met veel hoogtemeters dus vroeg naar bed.







Populaire posts van deze blog

Grand St Bernard Moordenaar

Langres